Om mig & min trädgård

 

Om mig

Jag heter Elsebet Borg, 40-talist född och uppvuxen i Danmark. Kärleken förde mig till Sverige där jag nu sedan länge varit IMG_2523bosatt i Ystad. Jag är sjuksköterska och har arbetat i många år med svårt sjuka patienter. Då  uppstod mitt trädgårdsintresse. Jag fann en ro och balans genom att arbeta i trädgården och började bege mig ut på trädgårdsresor. Detta gav så mycket att jag bestämde mig för att ordna trädgårdsresor för andra trädgårds intresserade och startade Vallmoresor, ett företag i det lilla formatet. Jag är researrangör och guide på Vallmoresor och talar svenska, danska och engelska.

 

Min trädgård

Jag bor centralt i Ystad i ett äldre hus med en 700 kvm stor trädgård som under årens lopp har genomgått flera ”totalrenoveringar” allt eftersom smaken och idéerna har skiftat. Den är nu inspirerad av mina många Englandsresor, trädgårdsdesignern Heidi Palmgren samt Åbergs Trädgård i Ystad. Färgskalan är lugn med mest vitt, blått och grönt och en och annan avstickare. Att odla egna grönsaker, frossa i örter har på senare år blivit ett stort intresse.

 

img_9571

 

 

Copyright  ©  2017 Vallmoresor   |   Möllevångsgatan 10, 271 50 Ystad   |   Tel: 070-54 66 515   |   E-post: elsebet.borg@telia.com