Trädgårdsresor 2017 » Fyn i Danmark 9-11 juni 2017 – FULLBOKAD

Res med Vallmoresor på en trädgårdsresa till Fyn

Fyn är Danmarks slott- och herrgårdstätaste område på grund av den bördiga jorden. Det är ett populärt resmål även pga den vackra naturen och de många ”hyggelige” danska byar. Under tre dagar  kommer vi att se trädgårdar i både slott och koja, en japansk trädgård, plantskola samt konsthantverk. Välkända krogar bjuder oss på kulinariska måltider utöver det vanliga under färden. Vi reser med vår alltid lika trevliga Ulf – Kiviks Taxi – och som vanligt finns våra utflyktsmål i närheten av varandra när vi först har nått vårt mål. Denna gång ligger målet i Fåborg, en pittoresk medeltidsstad, med boende på Faaborg Fjord Hotel.

Dansk hundFyn

 

 

 

 

Program

Fredag 9 juni

Vi kör över Öresundsbron och kommer till vår första trädgård – Birkegårdens haver mitt på Själland. Det är ett stort gammalt lantbruk som helt har ändrat karaktär. Här finns inspiration från Japan, England, klostermiljö samt prärien. Möjlighet finns att handla olika konstföremål. Lunchen intar vi på Birkegårdens Café Klokkeblomst. Färden går sedan till södra Fyn där vi besöker en av slottet Egeskovs trädgårdsmästare i hans och hans frus egen trädgård. Kring den gamla ockrafärgade gården har det entusiastiska paret byggt upp en otrolig trädgård med perenner, köksträdgård med örtagård, äppellund, damm etc. Kunskapen om plantor är stor och de delar gärna med sig av denna. Sedan väntar Hotel Faaborg Fjord med inkvartering och middag. För den som vill blir det en rundvandring i den gamla staden Fåborg på kvällen.

img_3911

Vallmoresor Fyntill Danmark juli 2011

 

 

 

 

 

Lördag 10 juni

Vi kör längs kusten och besöker två mindre trädgårdar, där båda trädgårdsägarna är konstnärer både såväl utom- som inomhus med var sin stil. De bor båda i gamla vackra hus. Vi kommer även att besöka keramikern Lone Volder med sin expressiva konst. Lunchen intas på den flera hundra år gamla krogen V. Skerningekro där en typisk dansk ”frokost” väntar oss. Eftermiddagen ägnar vi åt att besöka slottet Egeskov – ett av Europas finaste renässans slott  från 1553, med vallgrav, riddarsal och spöken. Men här finns mycket mera : 7 km väl klippta häckar, 1200 mycket gamla olika fuchsia sorter, perenn- och rosenrabatter, Piet Heins elipsformade trädgård, slott, labyrinter, museer, gamla bilar etc … Jag lovar att här finns något för allas smak.

img_2303img_2284

 

 

 

 

 

 

 

Söndag 11 juni

Efter att ha checkat ut tittar vi på Fyns enda rundkyrka Horne Kirke. Därefter är det tid att åka till Japan där vi träffar Peter som under de senaste åren har lärt sig allt om japansk kultur och trädgårdsteknik/anläggning. Han bor dock på Fyn och  kommer att berätta om De Japanske Haver som han själv har byggt upp från grunden, mitt i myllan ute på landet. Inte så långt därifrån ligger en av Danmarks mest känd krogar – Falsled Kro och här skall vi inta vår lunch i otroliga omgivningar. Hela krogen består av ett flertal hus och köksträdgårdar, örtagårdar, perennrabatter – där vi kanske behöver röra oss lite efter maten innan vi åter sätter oss i bussen. Sista stoppet på resan blir på Langekovs Planteskole.

027img_2216

 

 

 

 

 

 

Resefakta

Resan börjar i Simrishamn fredagen den 9 juni. Bussen står mitt emot stationen och avgår klockan 07.30.I Malmö stannar bussen mitt emot hotell Savoy, karta medföljer fakturan. Den avgår därifrån klockan 09.00. Möjlighet att hämtas på Sturup kan arrangeras. Hemkomst söndag den 11 juni beräknas till Malmö ca 18.30 och Simrishamn 20.00. Vid oförutsedda händelser kan dessa tider behöva ändras.

Sista anmälningsdag:  28 april 2017

Reseledare: Elsebet Borg,

Pris: 5.500 SEK

img_2247

Falsled Kro Vallmoresor

 

 

 

 

 

 

 

I priset ingår:

  • Alla måltider under hela resan, dock ingår inte måltidsdrycker. Middagarna intas på Hotell Faaborg Fjord, två rätters.  Förmiddags- och eftermiddagskaffe samt alla luncher ingår.
  • Alla inträden till trädgårdar och Egeskov Slott samt guidningar enligt programmet.
  • Busstransport under resans 3 dagar samt bro- och vägavgifter.
  • Inkvartering med del i dubbelrum på Hotel Faaborg Fjord i två nätter. Det är ett fyr-stjärnigt hotell som ligger i utkanten av Fåborg, en minut från stranden på andra sidan gatan. Eget badrum, TV och Wifi på rummen. Stor terrass med utsikt mot Fåborg fjord.
  • Enkelrumstillägg 325 SEK per natt.

img_2228Fåborg med Vallmoresor

 

 

 

 

 

 

Resevillkor

Resan arrangeras i samverkan med Kiviks Taxi, Ulf Hansson. Som researrangör följer vi  konsumentverkets lag om, och tillämpar deras allmänna resevillkor för paketresor. Vi har av kammarkollegiet fastställd resegaranti.

008

img_2286

 

 

 

 

 

 

 

Anmälningsavgift: 1500 kronor (SEK) – skall vara oss tillhanda senast 10 dagar efter bokning av resan, vi skickar faktura.
Resterande belopp, 4000 kronor (SEK), skall vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresan, vi skickar faktura.

Avbeställningsregler: Vid eventuell avbokning gäller de allmänna och särskilda resevillkoren – se ovan.

Vallmoresor ser fram emot att höra ifrån er, vid förfrågningar eller bokning kontakta oss.

anmalningsblankett-fyn-2017

Skriv ut och fyll i blanketten (du kan även fylla i blanketten på skärmen) och posta den till Vallmoresor

För att öppna blanketten behöver du Adobe Reader som du gratis kan hämta hem här. OBS det går tyvärr inte att spara anmälningsblanketten i datorn.

 

 

 

 

 

Copyright  ©  2017 Vallmoresor   |   Möllevångsgatan 10, 271 50 Ystad   |   Tel: 070-54 66 515   |   E-post: elsebet.borg@telia.com