Trädgårdsresor 2017 » Köpenhamn 12 augusti 2017- FULLBOKAD

Följ med Vallmoresor till Köpenhamn och upplev trädgårdar från idag och flera hundra år tillbaka

I denna fina sensommartid åker vi på en dagsutflykt över Öresundsbron för att titta på trädgårdar. Vi utgår från Simrishamn och Malmö. Resan innehåller besök i offentlig trädgård mitt inne i Köpenhamn samt två privata trädgårdar i den norra delen av staden. Vi glömmer inte heller bort att inta den goda danska ”frokosten” på en härlig krog.

Vallmoresor Kbh 2017Vallmoresor Kbh

 

 

 

 

 

Program

Vi börjar dagen på Fredriksberg i Köpenhamn där vi besöker Haveselskabets have. Haveselskabet är en trädgårdsförening  med 30.000 medlemmar som arbetar i/med trädgården, den näst äldsta trädgårdsföreningen i Europa. Haven vi skall besöka har ett areal på ca 14.000 kvm. Den har restaurerats fler gånger under åren av duktiga landskapsarkitekter i Danmark, bl. a Jane Schul. Uppdelat i olika klassiska och moderna rum hittar vi perenner, vattenrummet, gräsrummet samt förslag på olika plantsammansättningar. Vi guidas och får historien bakom trädgården som fått ligga kvar så centralt i storstaden.

Vallmoresor Kbh

Vallmoresor Kbh 2017

 

 

 

 

 

 

Därefter besöker vi Jane Schul, en av landskapsarkitekterna som fått sätta sin prägel på Haveselskabets haver, i hennes egen trädgård. Högt ovanför en sjö ligger den kuperade trädgården med ett gammalt fint hus där man har integrerat ett orangeri. Jane har skrivit flera böcker, bl a ”Vilken plante hvor” som ger en schematisk beskrivning av väldigt många plantors villkor och önskelista, en otrolig kunskapsbank. Jane visar i sin trädgård hur man på en mycket kuperat tomt kan få till en fin helhet med olika rum och överraskningar.

Vallmoresor 2017 KbhVallmoresor Kbh 2017

 

 

 

 

 

 

Lunchen intar vi på Jägerhuset vackert beläget vid Furesöen i Holte. Restaurangen byggdes 1890 och har varit restaurang ända sedan dess. Här intar vi en klassisk dansk frokost.

img_2291jægerhuset Vallmoresor 2015

 

 

 

 

 

 

 

Inte så långt därifrån – i Sölleröd – hittar vi nästa mål för vår resa där vi kommer att tillbringa några timmar. Denna trädgård är lite ut över det vanliga och jag kan nästan lova att ingen har sett något liknande tidigare. Mitt i ett villaområde har den tidigare reklam mannen Peter Wibroe byggt om en stor villa till ett litet slott och lagt till en barockträdgård med orangerier och växthus, exotiska plantor och en otrolig atmosfär. Dessutom är interiörerna hämtade från långa utomlandsresor för att kunna passa in i barockstilen. Peter Wibroe tröttnade på reklambranschen och slutade år 2000 och har därefter helt själv byggt upp detta kända smycke. Vi får guidning i trädgården och gott om tid att utforska det hela.

img_1342img_1341

 

 

 

 

 

 

Resefakta

LÖRDAG den 12 augusti 2016 utgår bussen från Simrishamn Station klockan 07.30 och mitt emot hotell Savoy i Malmö klockan 09.00, karta medföljer fakturan. Beräknad återkomst till Malmö klockan ca 18.00 och Simrishamn ca.19.30, med reservation för oförutsedda händelser. Bussen är blå och märkt KIVIKS TAXI. Hör av dig om du är tveksam till mötesplatsen.

Sista anmälningsdag 1 juli 2017

Reseledare: Elsebet Borg och vi åker självklart med Ulf från Kiviks Taxi.

Pris: 1190 SEK

I priset ingår transport med broavgifter, guidning och inträden till trädgårdarna, förmiddags- och eftermiddagskaffe samt lunch. I priset ingår inga måltidsdrycker.

Resevillkor: Som researrangör följer vi självklart konsumentverkets lag om, och tillämpar deras allmänna resevillkor. Avgiften skall vara oss tillhanda senast 30 dagar efter bokning av resan, vi skickar faktura.

Avbeställningsregler: Anmälan är bindande men vid eventuell avbokning gäller de allmänna och särskilda resevillkoren – se ovan.

Vid förfrågningar eller bokning kontakta oss, Vallmoresor ser fram emot att höra ifrån er.

anmalningsblankett-12-augusti-2017

Skriv ut och fyll i blanketten (du kan även fylla i blanketten på skärmen) och posta den till Vallmoresor, Möllevångsgatan 10, 27150 Ystad – TACK!

 

 

Copyright  ©  2017 Vallmoresor   |   Möllevångsgatan 10, 271 50 Ystad   |   Tel: 070-54 66 515   |   E-post: elsebet.borg@telia.com